Rauhanliike ei kannata Natoa

Helsingin rauhantoimintaryhmä

Tiistaina 28.03.2023 julkaistiin Yleisradion verkkosivuilla juttu, joka käsitteli rauhanliikettä.[i] Tässä tapauksessa nimenomaan Rauhanliittoa ja Ydin-lehteä. Se sisälsi niin poskettomia väitteitä, että niitä on pakko kommentoida. Mutta ensin muutama sana yleisesti.

Suomalaista rauhanliikettä kohdellaan nykyään mediassa todella oudolla tavalla. Toimittajien asenteet paistavat läpi. Rauhanliikkeellä on vuosia ollut ongelmana, että mediassa kannoistamme vaietaan tai ne esitetään väärässä valossa. Pahimmissa tapauksissa jopa suoranaisesti valehdellaan.

Yksi räikeimpiä tapauksia viime vuosilta on rauhanjärjestöjen organisoiman Baltic Glory -rauhanleirin esittäminen Venäjän propagandaoperaationa. Tätä väitettä media ei suostunut oikaisemaan pyynnöistä huolimatta. Lopulta Aseistakieltäytyjäliitto kanteli Ylen toiminnasta Julkisen sanan neuvostoon, joka antoi Ylelle langettavan päätöksen.[ii]

Taannoin Helsingin sanomien sunnuntaisivuilla aseistakieltäytyjä Sampsa Oinaala kirjoitti, miten rauhanliike on hämillään. Pikemminkin on niin, että rauhanliikkeen kantoja uutisoidaan mediassa hyvin harvoin, ja näyttää siltä, kuin toimittajat olisivat hämillään. Oinaalan kunniaksi on todettava, että hän siteeraa jutussaan rauhanliikkeen näkemyksiä. ”Haluaisin kuulla, miten sota oikeasti saataisiin loppumaan rauhanomaisin keinoin. Mutta ei sellaista kerrota…

View original post 1 229 more words

1 Vastaa to “Rauhanliike ei kannata Natoa”


  1. 1 rauhanveteraani 05.05.2023 17.41

    Klikkaa alkuperäisen bloggauksen linkkiä niin näet hyvin argumentoidun kirjoituksen kokonaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Follow Rauhanveteraani Kirsti Era on WordPress.com
Follow Rauhanveteraani Kirsti Era on WordPress.com

Historiantutkijan näkötorni

Länsirannikolla asustavan historiantutkijan kirjoituksia menneisyydestä ja nykyhetkestä

Emilia Männynväli

(ent. Kukkala) Kirjailija, toimittaja ja kriitikko

Joonas Honkimaa

Texts on social policy and critique of economics

Kari Uusikylä

Suoraa puhetta

Sentrooppa-Santra

päivittelee elämänmenoa Itävalta-Unkari-akselilla

teppo eskelinen

Tieteellis-journalistiset arkistot. Lisäksi ajoittaisia kommentteja ja havaintoja.

RASTER.FI

Rasisminvastainen tutkijaverkosto | ANTI-RACIST RESEARCH NETWORK

emmintää

Emmi welds and tells tales.

%d bloggaajaa tykkää tästä: