Vahtikoira lahtiin?

Uuden Suomen keskustelupalstalla suhteellisen varakas Niklas Herlin kyselee epäilevään sävyyn Finnwatchin perään: mikä ihmeen organisaatio se on ja mistä se saa rahoituksensa, persuiltako? Kuten linkityksestäni huomaa, hakukonetta käyttävä henkilö olisi helposti löytänyt vastauksen kysymyksiinsä. Mietin, oliko varsinainen tarkoitus lietsoa muutenkin mukavasti savuttavaa epäilystä ja kielteisyyttä maassamme. Netti- ja tekstarikeskustelua, jossa kehitysmaat, pakolaiset, avustus- ja rauhanjärjestöt ovat epärehellisiä veronmaksajien rahojen kuppaajia. Yritykset taas rehtejä ja pyyteettömiä yhteisen edun edistäjiä, jotka eivät meidän veronmaksajien kukkarolla loisi.

Finnwatch tutkii ja raportoi suomalaisyritysten toiminnan eettisyyttä kehittyvissä maissa. Se on tiedottanut  ongelmista esim. Nesteen palmuöljyprojekteissa ja saanut vastinetta, tutkinut veroparatiiseja ja antanut ohjeita julkisten hankintojen tekijöille, raportoinut ay-toiminnan vainoa mm. Kone Oy:n Meksikon tehtaalla. Järjestö on tehnyt paljon hyödyllisiä selvityksiä ja saanut monet yritykset myös reagoimaan kritiikkiin. Ei ihme että se epäilyttää Herliniä.

Sen rahoitusta ollaan leikkaamassa, mistä kansaned. Timo Harakka (sd.) on tehnyt kyselyn ja saanut vastauksen: ”Ministeri Toivakka on vastannut kansanedustaja Timo Harakan kirjalliseen kysymykseen. Hän toteaa, että Finnwatchin rahoitus kehitysyhteistyövaroista on ”taattu” sillä se lakkaa vasta vuonna 2017 (lisäksi saamme hallinnoida kehitysyhteistyöhankettamme 10% rahoitusosuudella vuonna 2018). Ministeri vetoaa jälleen ”säästövelvoitteisiin”. Mainitsematta jää, että järjestöltämme leikataan 60 000 euron tuki, samalla kun Finnfundille siirretään 100 miljoonaa euroa.”

Finnfund tukee valtion varoin yrityksen bisneksiä kehittyvissä maissa. Ilmeisesti bisneksen pitää Sipilän, Stubbin ja Soinin mielestä olla siellä täysin vapaata. Vai miksi vahtikoira on lahtipenkissä?

Käykääpä muuten tykkäämässä Finnwatchin fb-sivusta, se olisi edes symbolinen tuki toiminnalle.

viidakonlait

0 Kommentit to “Vahtikoira lahtiin?”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Follow Rauhanveteraani Kirsti Era on WordPress.com
Follow Rauhanveteraani Kirsti Era on WordPress.com

Historiantutkijan näkötorni

Länsirannikolla asustavan historiantutkijan kirjoituksia menneisyydestä ja nykyhetkestä

Emilia Männynväli

(ent. Kukkala) Toimittaja, kirjailija ja kriitikko

Joonas Honkimaa

Texts on social policy and critique of economics

Kari Uusikylä

Suoraa puhetta

Sentrooppa-Santra

päivittelee elämänmenoa Itävalta-Unkari-akselilla

teppo eskelinen

Tieteellis-journalistiset arkistot. Lisäksi ajoittaisia kommentteja ja havaintoja.

RASTER.FI

Rasisminvastainen tutkijaverkosto | ANTI-RACIST RESEARCH NETWORK

emmintää

Emmi welds and tells tales.

%d bloggaajaa tykkää tästä: